Haartransplantatie Amsterdam, NL? Wij hechten waarde aan transparantie. Wij vinden dat informatie moet worden gedeeld, niet opgeborgen. Wij zijn voorstander van transparantie en openheid in ons bedrijf, met onze gebruikers, met onze klanten en met elkaar. We zijn eerlijk over wat we doen en hoe we het doen. We moeten de waarheid spreken, zelfs als dat pijnlijk is. Lezen meer details op dit reisportaal Plastische chirurgie.

Tip van Kliniekvergelijker: Indien het gaat om het type facing, zullen de meeste cosmetische tandartsen de porseleinen facings aanraden (i.p.v. de facings uit composietmateriaal). De composietfacings verkleuren namelijk snel en zijn minder duurzaam dan de porseleinen facings. Ze gaan meestal 5 à 7 jaar mee (in vergelijking met de 10 à 30 jaar van de porseleinen versie). Facings zijn op maat gemaakte dunne omhulsels die door een tandarts permanent aan de voorkant van de eigen tanden worden bevestigd zodat je glimlach er beter uitziet.

Om wat ruimte te maken voor rechtere tanden, kan het zijn dat de tandarts voorzichtig wat tandglazuur tussen de tanden verwijdert. Zo heb je nog voldoende tandglazuur over, maar is er net genoeg ruimte om alle tanden op één lijn te krijgen. Verder kan je ook enkele hulpstukken krijgen die dienen als ‘handgrepen’ waar de uitlijners aan bevestigd worden. Van alle Invisalign-patiënten zal 90% hulpstukken nodig hebben gedurende de behandeling. Een 40% heeft deze nodig voor de voorste vier tanden. Deze elementen zijn steeds tandkleurig, klein, en bijna niet te zien. Ze vallen echter meer op indien de uitlijners erin zitten omdat plastic deze elementen accentueert.

Chirurgen die gespecialiseerd zijn in cosmetische en reconstructieve ooglidchirurgie (oculoplastische chirurgen), zullen vaak meer in rekening brengen dan plastische chirurgen. Verder zal de prijs ook bepaald worden door de locatie van diens praktijk, het type anesthesie (want volledige verdoving is duurder), en welk type ooglidcorrectie je aanvraagt. Een operatie van de onderoogleden is meestal duurder dan wanneer het gaat om de bovenoogleden. Dit komt omdat een onderooglidcorrectie complexer is en meestal een volledige anesthesie vereist.

Fillers zijn een niet-chirurgisch product om de lippen te vergroten gedurende één jaar lang. Ze zijn gemaakt met hyaluronzuur (HA), een stof die van nature in de huid zit en het unieke vermogen heeft om vocht aan te trekken en vast te houden: het kan namelijk 1000 keer zijn eigen gewicht in water vasthouden waardoor de huid er voller en soepeler uit zal zien. De gelachtige substantie zal in de huid geïnjecteerd worden en meteen helpen met fijne rimpels. Het verzacht ook de plooien en verbetert de contouren en het volume van het gezicht. Onderzoek wijst verder ook uit dat de fillers de natuurlijke collageenproductie stimuleren en ook zorgen voor een stevigere en elastische huid.

Verder hebben meer dan 80 miljoen mannen en vrouwen last van haaruitval (American Academy of Dermatology). Desondanks, is het normaal dat je dagelijks tot wel 100 haren verliest. Kale plekken zijn echter vervelend en kunnen wijzen op een groter probleem. Gemiddeld kost een haartransplantatie €3.300, maar dit kan variëren tussen de €25 en €18.000. Het uiteindelijke bedrag zal afhangen van heel wat factoren, zoals wie de procedure uitvoert, de locatie van de praktijk, het aantal nodige grafts, het apparaat dat men gebruikt, en hoeveel werk het is voor de arts. Ontdek meer informatie op de website kliniekvergelijker.nl.